Ebelik Önü Açık mı? İş İmkanları Nedir? Ebelik Atamaları Nasıl?

TAKİP ET

Ebeler, doğum öncesi ve doğum sonrası dönemde anne ve bebeğin sağlık durumunu izler, doğum sürecini yönetir ve anne-babaya destek sağlar. Ebelik, birçok ülkede ve toplumda büyük bir öneme sahiptir ve ayrıca belirtmek gerekiyor ki, sağlık sektöründe önemli bir yere sahiptir. Peki, ebelik mesleği önü açık mıdır, iş imkanları nelerdir ve ebelik atamaları nasıl gerçekleşir?

Ebeler, doğum öncesi ve doğum sonrası dönemde anne ve bebeğin sağlık durumunu izler, doğum sürecini yönetir ve anne-babaya destek sağlar. Birçok ülkede ve toplumda büyük bir rol oynarlar ve ayrıca belirtmek gerekiyor ki, sağlık sektöründe önemli bir yere sahiptir. Peki, ebelik mesleğinin önü açık mıdır? İş imkanları nelerdir? Güncel ebelik atamaları nasıl? 

Ebelik Nedir?

Ebelik; 

Gebelik tanısı koyabilmek,

Doğum öncesi süreçte anne ve bebeğin sağlık durumunu izlemek, değerlendirmek, gerekli müdahalelerde bulunmak,

Doğum süreci yönetmek, normal doğum yaptırmak ve bu süreçte anne ile bebeğin bakımlarını yapabilmek,

Anne ve babaya doğum öncesi-sonrası eğitimi vermek,

Doğum sonrasında anne ve bebeğin bakımını gerçekleştirmek, düzenli muayenelerini yapmak,

ve daha birçok görevi yerine getirmekle yükümlü sağlık mesleğidir. 

İş İmkanları Nedir? 

Ebeler: doğumhanelerde, aile sağlığı merkezlerinde, özel doğum merkezlerinde, kadın sağlığı merkezlerinde ve evde doğum hizmeti veren kuruluşlarda çalışabilirler. 

-Yüksek lisans ve doktora sonrasında eğitim kurumlarında ebelik eğitimi verme veya araştırma yapma gibi akademik pozisyonlarda da görev alabilir, akademisyen olabilirler. 

Ebelik Atamaları Nasıl? 

Ebelerin, kamuya atanma konusunda diğer alanlara kıyasla biraz şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Zira 65 puan üstü alarak çeşitli kamu kuruluşlarına, devlet hastanelerine atanabilirler. 

Mayıs 2022 atamalarında 800 kişilik kadro açılmış ve taban puan 64,159, tavan puan 78,143 ile atamalar gerçekleştirilmiştir. 

 

ebelik bölümü ebelik ebelik bölümü nedir ebelik bölümü taban puanları