Günde 1 Bardak İç Organların Temizlensin!

TAKİP ET

Bedeninizi toksinlerden arındırmak için çözümü uzakta aramanıza gerek yok. Geçin mutfağa ve size vereceğimiz bu tarifleri hazırlayın! Kolaylıkla hazırlanabilecek, etkili detoks tarifleri!

Sağlıklı yaşam ve beslenme trendleri her zamankinden daha popüler hale geldi. İnsanlar mevcut imkanlar doğrultusunda daha sağlıklı beslenmek ve vücutlarını toksinlerden arındırmak adına detoks programlarına katılıyor ya da aslında zararlı olabilecek çeşitli ürünler kullanıyorlar. 

Detoks,  çeşitli yiyecekler, içecekler, sigara, hava kirliliği ve hatta stres gibi faktörler tarafından vücut içerisinde biriken zararlı maddelerin atılmasını sağlayan bir işlemdir. Peki,  detoks yapmak için pahalı takviyelere,  detoks programlarına veya özel diyetlere gerek var m? Hayır, sağlıklı bir detoks süreci geçirmek için basit ve etkili doğal tarifler uygulanabilir. 

Haydi Mutfağa! Lezzetli Detoks Tarifleri

1.  Limonlu Su

Her sabah aç karnına 1  bardak limon suyu, vücudunuzun yenilenmesini ve toksinlerin hızla atılması sağlayacak.  Bir bardak ılık, 1 tam limonu sıkın ve karıştırın. İsterseniz bir tutam taze nane de ekleyebilirsiniz. 

2.  Zencecil Çayı 

Zencefil hem sindirim sorunlarının giderilmesinde hem de anti-enflamatuar özellikleri sayesinde karaciğeri temizler ve detoks yapmanıza yardımcı olur. Bir dilim taze zencefil kökünü kaynar suya ekleyin ve 10-15 dakika boyunca demleyin. Soğumaya bıraktıktan sonra rahatlıkla içebilirsiniz.  

3. Taze Smoothie 

Taze ıspanak, kereviz, elma, limon ve salatalık malzemelerini kullanarak etkili ve lezzetli bir smoothie yapabilirsiniz. Bu tarif yoğun antioksidan içeriği sayesinde hem bağışıklık sisteminizi güçlendirir hem de vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. 

4.  Sarımsak ve Brokoli'nin Lezzetli Birleşimi 

Sarımsak, yoğun sülfür içeriği sayesinde doğal detos sürecini destekler ve hızlandırır Brokoli ise, vücudunuzdaki toksinleri atmanıza yardımcı olan bir antioksidan olan glukorafanin içerir. İkisi birleştiği taktirde ise ortaya lezzetli bir detoks tarifi çıkmaktadır. Brokiliyi zeytinyağı, limon suyu ve ihtiyacınıza göre sarımsak ile pişirin. Afiyet olsun. 

5. Günde 1 Bardak Kereviz Suyu 

Kereviz suyu, doğal diüretik yapısı ile vücudunuzun en kısa süre içerisi toksinlerden arındırılmasını, organlarınızın yenilenmesini sağlar. Günde 1 bardak taze sıkım kereviz suyu içebilirsiniz. 

 

detoks tarifleri detoks limonlu su