Hıçkırık Derdine Son! Anında Etkili Yöntemler!

TAKİP ET

Hıçkırık, birçoğumuzun çeşitli sebeplerden ötürü zaman zaman yaşadığı ve rahatsız edici olabilen bir durumdur. Ani kasılmalara bağlı olarak meydana gelen hıçkırık, sıklıkla tekrarlanıyorsa ve uzun süreler devam ediyorsa, tabi ki öncelikle, bir uzman desteği alınmalıdır.  Ancak,genel sağlık duruma bağlı, farklı rahatsızlıklardan ötürü meydana gelen hıçkırık dışında ki durumlarda etkili olabilecek bazı yöntemler vardır.

Hıçkırık, birçoğumuzun çeşitli sebeplerden ötürü zaman zaman yaşadığı ve rahatsız edici olabilen bir durumdur. Ani kasılmalara bağlı olarak meydana gelen hıçkırık, sıklıkla tekrarlanıyorsa ve uzun süreler devam ediyorsa, tabi ki öncelikle, bir uzman desteği alınmalıdır.  Ancak,genel sağlık duruma bağlı, farklı rahatsızlıklardan ötürü meydana gelen hıçkırık dışında ki durumlarda etkili olabilecek bazı yöntemler vardır. Basit ama etkili bu yöntemler ile hıçkırığınızı kısa süreler içerisinde geçirebilirsiniz. 

Hıçkırık Derdine Son! Anında Etkili Yöntemler! 

1. Klişe Fakat Etkili: Su İçmek 

Birçoğunuza klişe gelebilir ancak su içmek, en etkili yöntemler arasında bulunur. Bir bardak suyu, yavaş bir şekilde yudumlayarak içtiğiniz süre içerisinde, solunum sisteminiz dengeye girer, bu duruma bağlık olarak hıçkırık kesilebilir. Ayrıca, bol su tüketimi gerçekleştirerek, hıçkırığa neden olan, sürekli kasılan kasların rahatlamasını, gevşemesini sağlayabilirsiniz. 

2. Açık Hava Ortamı 

Açık hava ortamın çıkabilir ve derin şekilde nefes alıp-verebilirsiniz.  Hava değişimine bağlı olarak sinir sisteminiz rahatlayacak, hıçkırığa neden olan kaslar gevşeşecektir. Bu duruma bağlı olarak da hıçkırık kesilebilir. 

3. Öğürme Reflesini Tetiklemek 

Küçük bir kaşık alabilir ve dilinizin gerisine değdirerek, öğürme refleksinizi tetikleyebilirsiniz. Öğürme refleksiniz devreye girdiği vakit, hıçkırığa neden olan kasılmalar kesileceği için, hıçkırığınız durabilir. 

4. Hızlı Nefes Alıp Vermek 

Solunum sisteminizi dengelemek ve sinir sisteminizi rahatlatmak adına bir süre hızlı şekilde nefes alıp-vermelisiniz. Bu esnada mümkün olduğunca diyaframdan nefes alıp-vermeye çalışın. 

hıçkırık hıçkırık kesme alternatif tıp sağlık