Hızlı ve Sağlıklı Kilo Alma Rehberi: Doğal Yöntemlerle İstediğiniz Kiloya Ulaşın!

TAKİP ET

Genellikle en hızlı şekilde nasıl kilo verecebileceğiniz üzerinde çeşitli içerikler paylaşılıyor, bu yönde önerilerde bulunuluyor. Peki, ya kilo almak isteyenler ne yapmalı? "Kilo almak istiyorum, ne yapmalıyım?" sorusu, "Kilo vermek istiyorum ne yapmalıyım?" sorusuna kıyasla daha arka planda kalıyor. İştah sorunu yaşayan ve zayıf olmaktan şikayetçi olan kesim, ne yazık ki göz ardı ediliyor.  Peki, en hızlı ve sağlıklı şekilde nasıl kilo alabilirsiniz? 

Genellikle en hızlı şekilde nasıl kilo verecebileceğiniz üzerinde çeşitli içerikler paylaşılıyor, bu yönde önerilerde bulunuluyor. Peki, ya kilo almak isteyenler ne yapmalı? "Kilo almak istiyorum, ne yapmalıyım?" sorusu, "Kilo vermek istiyorum ne yapmalıyım?" sorusuna kıyasla daha arka planda kalıyor. İştah sorunu yaşayan ve zayıf olmaktan şikayetçi olan kesim, ne yazık ki göz ardı ediliyor. 

Peki, en hızlı ve sağlıklı şekilde nasıl kilo alabilirsiniz? 

Hızlı ve Sağlıklı Kilo Alma Yöntemleri 

Günlük beslenmenizi kalori hesabı dahilinde hesaplamalı ve bu kalori miktarının üstüne çıkarak beslenmelisiniz. Lakin tabi ki, sağlıklı bir şekilde olması adına, besleyici bir diyet programı uygulamalısınız. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu makro ve mikroları (Protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineral) dengeli bir şekilde karşılamalı, süreci bu rutinin dışına çıkmadan devam ettirmelisiniz. 

Size uygun, dengeli ve besleyici bir diyet programı hazırladınız ya da bir uzman eşliğinde bu tarz bir diyet programı uygulamaya başladınız. Belirli aralıklarla almış olduğunuz kalori miktarını arttırarak, kilo alma sürecinden maksimum verim alabilirsiniz. Örneğin, 5 hafta boyunca 3500 kalori aldınız ve artık kilo almanızın durmuş olduğunu fark ettiniz, +500 arttırarak 4000 kalori ile süreci devam ettirebilirsiniz. 

Sebze, meyve, lifli gıdalar, et, balık, sağlıklı yağ kaynakları gibi seçeneğin fazla olduğu bir beslenme süreci geçirmelisiniz. Örneğin, protein alımında tek kaynağınız tavuk olmamalı, bitkisel protein alımına da yer vermeli, fıstık ezmesi, kırmızı et, balık gibi kaynakları da dahil etmelisiniz. 

Öğün sayısınızı arttırarak, günlük almanız gereken makro ve mikroları öğünlere dağıtabilirsiniz. Size kilo aldıracak olan beslenme şekli miktarın fazla olduğu ancak öğün sayısının az olduğu beslenme şekli değildir. Ara öğünler ile öğün sayınızı arttırabilirsiniz. 

Vücudunuzu yormalısınız. Bunun en sağlıklı ve doğru yolu ise egzersiz yapmaktır. Haftada minimum 3-4 gün olacak şekilde kendinize bir egzersiz programı oluşturabilirsiniz. 

kilo almak kilo vermek kilo almanın yolları diyet beslenme