Optisyenlik Mesleğinin Önü Açık mı? İş İmkanları Nasıl?

TAKİP ET

Sağlık ve ticareti bir arada barındıran, kapsamı kontak lens, optik cam, çerçeve ve güneş gözlüğü gibi kavramlardan oluşan optisyenlik, göz sağlığını korumak, görme bozukluklarını tespit etmek ve düzeltmek açısından önem arz eden bir meslektir. Peki, optisyenlik mesleğinin önü açık mıdır? Ne gibi iş imkanları sunmaktadır?

Sağlık ve ticareti bir arada barındıran, kapsamı kontak lens, optik cam, çerçeve ve güneş gözlüğü gibi kavramlardan oluşan optisyenlik, göz sağlığını korumak, görme bozukluklarını tespit etmek ve düzeltmek açısından önem arz eden bir meslektir. Peki, opisyenlik mesleğinin önü açık mıdır? Ne gibi iş imkanları sunmaktadır?

Optisyenlik Mesleğinin Önü Açık mı? İş İmkanları Nasıl?

Optisyenlik, sağlık sektöründe yer alan diğer mesleklere kıyasla, çok fazla bilinmeyen, hatta halk arasında, sadece "gözlükçü" olarak yer edinmiş, önemli bir meslektir. Göz sağlığının korunması ve görme bozukluklarının tedavisi sürecine bağlı olarak, kişilerin ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmek ve yaşam kalitelerini arttırmak gibi sorumlulukları üstlenirler. 

Gözlük ve kontak lenslerin hastanın ihtiyaçlarına uygun şekilde hazırlanması, uygulanması,

Periyodik göz muayeneleri ve göz hastalıklarının-rahatsızlıklarının tespiti, tedavi süreci, uygun çözüm önerileri,

 Refraksiyon testleri, 

gibi çok sayı da görevlerinin bulunmasının yanısıra, sağlık ve ticaretin bir rada yürütüldüğü nadir mesleklerden birisini icra etmenin zorluğunu yaşıyorlar. 

Optisyenlik, büyük bir iş potansiyeline, geniş bir iş sahısına sahiptir. Özellikle son 5 yıl içerisinde, göz sağlığı hizmetlerine olan talep oranındaki artış ve dijital cihazların aşırı yaygın bir hal alması gibi faktörler de iş imkanlarını arttırmakta, bu mesleği ön plana çıkarmaktadır. 

Bir optisyen, isterse kendi gözlük mağazasını açabilir isterse de optik merkezlerde, göz hastanelerinde, kliniklerde aktif olarak görev alabilirler. Ayrıca belirtmek gerekiyor ki kendisini, optometri ve göz hastalıkları uzmanlığı gibi alanlarda geliştirdiği taktirde çok disiplinli bir hizmet sunabilir, iş olanaklarını daha fazla arttırabilir. 

 

optisyen optisyenlik göz doktoru