Sağlığınızı Tehlikeye Atmayın: Makarnayı Doğru Pişirin

TAKİP ET

Makarna, hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilen, farklı soslarla çeşitlendirilebilen bir yemek seçeneği olarak pek çok kişinin favori tarifi olarak gönüllere taht kurmuştur. Ancak, birçoğumuz farkında olmadan, makarnayı yanlış pişiriyor ve sağlığımızı riske atıyoruz.

Makarna, hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabilen, farklı soslarla çeşitlendirilebilen bir yemek seçeneği olarak pek çok kişinin favori tarifi olarak gönüllere taht kurmuştur.  Ancak, birçoğumuz farkında olmadan, makarnayı yanlış pişiriyor ve sağlığımızı riske atıyoruz. Evet,  makarnanın yanlış pişirilmesi sağlığınızı ciddi şekilde etkileyebilir. Sindirim rahatsızlıklarından, kalp rahatsızlıklarına kadar geniş yelpazede potansiyel olumsuz etkileri mevcut. 

Peki, makarnayı nasıl doğru pişirebilirsiniz? 

Doğru Şekilde Makarna Pişirmenin Püf Noktaları

1. Makarna pişirirken tuz kullanımı doğru aşamada gerçekleştirilmelidir. Zira, Carolina Üniversitesi'ne bağlı bir grup araştırmacı bilim insanı, musluk suyu üzerinde ayrıntılı bir analiz gerçekleştirdiler ve suyun içerisinde tuz ile birleşmesi sonucu çeşitli zararlı kimyasalların oluşumuna yol açan dezenfektan tespit ettiler. 

DBP olarak bilinen bu iyotlu dezenfeksiyon kimyasal maddeleri, kanser, karaciğer'de toksik etki, sindirim rahatsızlıkları, sinir sistemini kısıtlayıcı etki gibi olumsuz durumlara yol açmaktadır. Ancak, uzmanlar doğru uygulamalar sonucunda bu DBP'lerin oluşumunun engelleneceğini açıkladılar. Peki, ama nasıl? 

Makarna suyunu kaynatırken, üzerine tencere kapağı örtülmemeli. Çünkü, kapak kapatmak, suyun içerisinde bulunan toksinlerin çıkışının engellenmesine yol açmaktadır. 

Makarna piştikten sonra, pişirme suyu dökülmelidir. 

Tuz, makarnaya en son aşamadan yani piştikten sorna eklenmeli.

Makarna'yı tuzlu su eşliğinde pişirmeye alışkın kişiler ise himalaya tuzu ve koşer tuzu gibi içerisinde iyot bulunmayan tuzlar ile pişirmelidir. 

 

makarna makarna pişirmek