Sağlıklı Bir Cilt İçin Bu Yiyeceklerden Uzak Durmalısınız!

TAKİP ET

Cilt sağlığınızı olumsuz etkileyen birçok faktör mevcuttur. Bunların en başında, yediğiniz yiyecekler bulunmaktadır. Evet, doğru duydunuz! Beslenme alışkanlıklarınız cilt sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Peki, bu durumun yaşanmaması için neleri tüketmekten uzak durmalısınız?

Günümüzde birçok insan günlük beslenme alışkanlıkları içerisine, cilt sağlığı üzerinde olumsuz etkiler var edebileceklerini bilmedikleri zararlı maddeler dahil etmektedir. Evet, beslenme alışkanlıklarınız cilt sağlığınıza büyük oranda yön vermektedir. 

Peki, hangi besinler cilt sağlığınızı etkilemektedir? Hiç düşünmediğiniz bazı gıdalar, cildinizi kurutabilir, sivilce-akne sorunu yaşamanıza neden olabilir. Hatta kırışıklıkların artmasına ve yaşlanma sürecinin hızlanmasına sebep olabilir.

İşte, Sağlıklı Bilr Cilt İçin Dikkat Etmeniz Gereken Besinler

1. Süt Ürünleri

Peynir çeşitleri, yüksek yağ oranlarına sahip olması nedeniyse cilte ve vücutta iltihaplanma durumu var edebilir. Süt ise, ciltte yağ üretimini tetiklemesine, sivilce soruınlarının artmasına neden bir androjen barındırmaktadır. Ayrıca, süt ürünleri genel olarak deri kalınlığının artmasına da yol açmaktadırlar. Bu durum ise kilo alma ya da verme durumlarında derinin esnekliğini kaybetmesine ve çatlakların oluşmasına yol açmaktadır. 

2. Fast Food 

Aşırı fast food tüketmek vücutta ve ciltte iltihaplanma sorununu tetikleyebilir. Bu iltihaplanma durumu ise kişinin bilmediği başka rahatsızlarını,  egzama, sedef gibi çeşitli cilt rahatsızlıklarını etkileyebilir.

3. Yüksek Şeker İçeren Gazlı İçecekler

İçeriğinde yüksek şeker şeker barındıran gazlı içeçecekler enflamasyon neden olmakla birlikte, cildinizin esnekliğinin azalmasına, çatlak sorunların artmasına, cilt sağlığının önemli ölçüde zarar görmesine yol açabilmektedir. 

4. Yoğun Kafein Alımı

Kafein, nabız artışının artmasına, dehidrasyon sürecinin başlamasına yol açması nedeniyle cildinizde kuruluk var edebilir. 

5. İşlenmiş Et Ürünleri 

İşlenmiş et ürünleri, içeriğinde yer alan yoğun tuz ve katkı malzemelerine bağlı olarak yüksek tansiyon, kalp rahastsızlıkları, Tip 2 diyabet gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açmaktadırlar. Ayrıca bu ürünler,  vücutta ve ciltte yoğun enflamasyon var etmekte, vücudun, derinin ödem tutmasına yol açmaktadır. 

cilt sağlığı cilt zararlı besinler