Sıcak Su Torbasının Bilinmeyen Zararları!

TAKİP ET

Kadınların adet dönemlerinde kullandığı, alternatif ağrı kesici kabul edilen, kas ağrılarını azaltmada etkili bir araç olan sıcak su torbası, aslında bazı ciddi riskler taşımaktadır. Peki, bu bilinmeyen riskler nedir?

Genellikle kadınların adet dönemlerinde karın bölgelerine koyarak yaşadıkları ağrıyı azaltmak ve biraz da olsa rahatlamak adına kullandıkları sıcak su torbaları, ne yazık ki pek de masum değil. Bu basit ürünün kullanımı, temelde bazı ciddi tehlikeler, riskler taşımaktadır. 

En basit şekilde; SIcak su torbası bazı durumlarda yanıklardan cilt enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir. Peki, göz önünde bulundurulması gereken asıl ciddi tehlikeler neler? 

İşte, Sıcak Su Torbasının Bilinmeyen Tehlikeleri

1. Sebebini bilmediğiniz ağrılarda sıcak su torbası kullanımı risk taşımaktadır! 

Uzmanlar, sıcak su torbasının sebebi belli ve kullanımının risk arz etmeyeceği ağrılarda kullanılması gerektiğini, aksi taktirde ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini söylemektedir. Zira, karın ağrısı zannedilip kullanılan sıcak su torbası, eğer ki asıl sebep apandisit ise, apandisit'in patlamasına yol açabilmektedir.

2. Hamilelik döneminde kısa süreli kullanımın dışına çıkılmaması gerekiyor

Hamilelik sürecinde, bel, sırt, karın gibi çeşitli bölgelerde ağrılar sıklıkla yaşayabilirsiniz. Fakat, bu ağrıları azaltmak, geçirmek adına sıcak su torbasına başvurmak, uzun süreli bir kullanım gerçekleştirmek, düşük riski var edebilir. Uzmanlar, bu sebeple kısa süreli kullanımın dışına çıkılmaması gerektiğini vurgulamaktadır. 

3. Yanık ve tahriş riski bulunuyor

Hassas bir cildiniz bulunuyorsa, sıcak su torbasını mümkün olduğunca az kullanmanız sizin adınıza daha doğru bir karar olmuş olur. Zira, hassas ciltlerde yanık ve tahriş riski bulunmaktadır. 

4. Dikkat edin, sıcak su torbanız patlayabilir!

Sıcak su torbanızı belirli aralıklarla yenilemeniz ve mümkün olduğunca kaliteli ürünler kullanmanız doğru bir karar olur. Uzun süreler kullanılmış olanlarda ya da kalitesiz su torbalarında patlama riski bulunuyor.