Stresle Başa Çıkmanın 6 Etkili Yolu

TAKİP ET

Modern yaşamın kaçınılmaz bir gerçeği haline gelen stres, çeşitli sağlık sorunlarına, yoğun kaygı durumuna ve uzun süreler etkisini devam ettiren depresyon gibi sorunlara yol açmaktadır. Peki, stres nasıl kontrol altına alınır?

Gündelik hayatta yaşanılan olumsuzluklar, iş hayatı, ailevi problemler, sorumluluklar, finansal kaygılar ve benzeri etkenlere bağlı olarak artık, neredeyse herkes yoğun stres durumları yaşamakta. Ancak, karamsalığa kapılmaya gerek yok. Zira, stresi kontrol altına almak sanıldığı kadar zor değil.

 Stresle başa çıkmanın 10 etkili yolunu uygulayarak, hayat kalitenizi artırabilir ve daha mutlu, daha sağlıklı bir hayat sürme yolunda önemli adımlar atabilirsiniz. 

İşte, Stresle Başa Çıkmanın Yolları

1. Hayatınızda mümkün olduğunca düzen oturtmaya çalışın. 

Düzenli uyku, düzenli beslenme, düzenli egzersiz... Kısacası size iyi gelen bir rutin oturtun. Var ettiğiniz bu düzen, hem fiziki bedeninize iyi gelecek hem de zihinsel açıdan sizi toparlayacak. 

2. Erteleme rahatsızlığına yakalanmamak adına dikkat edin!

Önce büyük ve asıl önem arz eden işlerinizi yapın. Sonra küçük ve yaparken zevk alabileceğiniz işlere geçin. Ertelemekten uzak durun. 

3. Hayır demek size bir şey kaybettirmez, tam tersi kazandırır.

Baskı altında kaldığınızı hissettiğiniz ve sırf birilerini mutlu etmek adına yapmak zorunda kaldığınız işlerde, hayır demeyi öğrenin. Ne demiş Mevlana; "Şu içinde bulunduğun tek anlık ömrünü fırsat bil ve onunla meşgul ol, ne geçmişe üzül ne gelecekten kork."

4. Yalnız kalmak iyi gelebilir ancak bazen kabuğunuzdan sıyrılmanız gerekiyor

Size iyi gelen, sizi anladığınızı düşündüğünüz, bildiğiniz insanlarla iletişiminizi güçlendirin. Sohbet edin, konuşun, yaşadıklarınızı, iç dünyanızı açın. 

5. Kontrol altına tutmak iyidir ancak bazen akışına bırakmak gerekir!

Hayat, sizin kontrolünüz doğrultusunda ilerlemiyor. Aşırı kontrolcü tutumlar sergilemek fayda sağlamamakla birlikte büyük zararlar veriyor. 

6. Hobileriniz olsun

Gündelik hayatın akışından uzak durabileceğiniz, tüm sorunları unutup sadece zevk alabileceğiniz ya da ona odaklanabileceğiniz hobiler edinin, 

stres stresle başa çıkmak