Yağ Yakma Sanatını Öğrenin: Kısa Sürede İncelmek İçin İpuçları

TAKİP ET

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve en kısa sürede fit bir vücuda sahip olmak istiyor musunuz? Peki, bunun için ne yapıyorsunuz? Eminiz ki, birçoğunuz uzun süreli ve sıkıcı diyetler, gündelik hayatınızın akışını olumsuz yönde etkileyen antrenman programları gibi faktörler nedeniyle bu yönde adım atmakta tereddüt ediyor.  Ancak, en kısa sürede yağ yakmanızı sağlayacak etkili ve güçlü stratejilere hakim olduğunuz taktirde, kısa sürede hayalini kurduğunuz fit vücuda ulaşabilirsiniz. 

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve en kısa sürede fit bir vücuda sahip olmak istiyor musunuz? Peki, bunun için ne yapıyorsunuz? Eminiz ki, biçoğunuz uzun süreli ve sıkıcı diyetler, gündelik hayatınızın akışını olumsuz yönde etkileyen antrenman programları gibi faktörler nedeniyle bu yönde adım atmakta tereddüt ediyor.  Ancak, en kısa sürede yağ yakmanızı sağlayacak etkili ve güçlü stratejilere hakim olduğunuz taktirde, kısa sürede hayalini kurduğunuz fit vücuda ulaşabilirsiniz. 

Yağ Yakma Sanatını Öğrenin: Kısa Sürede İncelmek İçin İpuçları

1. HIIT Kardiyo (Yüksek İntansite Interval Antrenmanı)

Birçok kişi, İdman süresi ne kadar uzunsa, o kadar fazla yağ yakımı ve gelişim meydana gelir şeklinde bir yanılgıya kapılıyor. Ancak, hedefiniz ister kas gelişimi olsun, isterseniz de yağ yakımı, işin özü sizin uygulamış olduğunuz antrenman programı, sertliği, mola verme süreleri ve disiplindir. Kısa sürede, makismum hasar verebilir, kas gelişimi sağlayabilirsiniz veya kısa süreli, ancak yüksek yoğunluklu bir antrenman, kardiyo programı ile de maksimum yağ yakımı var edebilirsiniz, süreci hızlandırabilirsiniz. HIIT kardiyonun işleyişi de tam olarak bu şekilde gerçekleşiyor. Kısa süreli ve yüksek yoğunluklu egzersizler yapılarak, nabız artışının artması sağlanıyor, metabolizma hızlanıyor ve uzun süreli yağ yakımı meydana geliyor. 

2. Kalori Açığı Var Etmek 

Günlük beslemenizi kalori hesabı ile hesaplayın ve aşamalı olarak kalori açığı var edin. Örneğin, günlük 4000 kalori alan bir kişi 3500 kalori almaya başladığı vakit,  kilo vermeye ve düzenli kardiyolar ile devam ettiği müddetçe yağ yakmaya başlayacaktır. Kilo alımının durduğu noktada ise tekrar kalori açığı var etmek gerekiyor. 

3. Düzenli Kardiyo

Her gün düzenli olarak 40 dakika kardiyo yapabilir ve uzun süreli bir yağ yakım süreci var edebilirsiniz. Örneğin, sabahları aç karnına, kahve içtikten sonra 40 dakikalık bir kardiyo ile güzel verim alabilirsiniz. 

kardiyo hiit kardiyo yağ yakımı yağ yakmak kilo vermek