POLİSLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN? BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

14-25 Kasım tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak son başvuru tarihi olan 25 Kasım saat 17.00'ye kadar aday belirleme ön başvurularını yapabilecek. POMEM adayları sınav yerlerini ve sınav tarihlerini www.pa.edu.tr İnternet Adresinden Öğrenebilecekler.

POLİSLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN? BAŞVURU NASIL YAPILACAK?
POLİSLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN? BAŞVURU NASIL YAPILACAK? Duran Can Ateş
Bu içerik 2835 kez okundu.

Adaylara Posta veya farklı iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. Bu nedenle aktif olarak başvuru bilgilerinizi takip etmeniz yararınıza olacaktır.


POMEM SINAV ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK ?

Polis olmak isteyen adaylar ön başvurularını tamamladıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından belirlenen  Sınav ücretini Halkbank ATM'lerden veya Halkbank Şubelerinden Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA "29.Dönem POMEM Giriş Sınavı" İsimli Hesaba Yatırmaları Gerekiyor.

Ödemeler Sadece Halkbank Üzerinden Olacak. E-Devlet Üzerinden Ön Başvurular İçin Son Gün 25 KASIM  2022 Saat 17:00'de bitmiş Olacak.



POMEM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
 

  • Polis olmak için yalnızca T.C Vatandaşları başvuruda bulunabilecekler.
  •  
  • Pomem başvurusu yapabilmeniz için Lisans veya Ön Lisans Mezunu Olmanız şartlar arasında yer alıyor.

Polis alımları YAŞ şartları: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1993 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),

 

Polis alımları KPSS şartları: Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden 60, önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden 65 taban puan veya üzerinde puan almış olmak,

 

29.Dönem POMEM için Sınav aşamaları Ön sağlık kontrolü, Fiziki yeterlilik sınavı ve Mülakat sınavı olmak üzere 3 guruptan oluşuyor.

 

POMEM Ön Sağlık Kontrolü Nasıl Yapılır ?

Adaylar için en çok merak edilenlerden biri olan Ön Sağlık Kontrolü ardından da anlaşılacağı gibi çok detaylı olmayan bir sağlık taraması olacak. Bu tarama Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılacaktır. Yönetmeliğe göre kısaca adayların Polis olmasına engel iz,yara,yanık vs gibi durumların olup olmadığına bakılır.


Bu kontrol sonucunda "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur" veya "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" şeklinde karar verilir. "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilen adaylara gerekçe bildirilerek başvuruları iptal edilir.

 

Fiziki Yeterlilik Sınavı Nedir?

Fiziki Yeterlilik Sınavı polis olmak isteyen adayları bizzat yerinde görmek için yapılacak olan sınavdır. Polislik mesleğine giriş yapmak için adayların eforlarının test edildiği tek aşama Fiziki Yeterlilik Sınavıdır. Adaylar bu aşamada Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan bir parkur üzerinde kurulmuş gerekli istasyonları geçerek bir puan almaya çalışırlar.



Pomem parkuru içerisinde 7 adet bölüm bulunmaktadır. bu bölümler sırasıyla ;



1.Jimnastik tahtası
2.Lastik içerisinden geçme
3.Ağırlık taşıma
4.Sağlık topu dokunma
5.Takla etabı
6.Slalom Koşu
7.Engel altından ve üstünden geçme



Bütün istasyonları geçen adaylar bitirdikleri süreye göre puan alacaklar. Polis Olmak İsteyen Erkek ve Kadın adaylar için farklı hesaplanan Fiziki Yeterlilik Sınavından geçebilmek için 100 Puan üzerinden en az 70 Puan alması zorunludur.


Pomem Mülakat Sınavı Nasıl Yapılır ?


Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmiş olan adayları bekleyen sıradaki aşama Mülakat Sınavıdır. Adayların en çok merak ettiği ve çekindiği aşama olan mülakat sınavı, adayların POMEM kazanmasını belirler. Mülakat aşamasında adayların istenilen özelliklere uygun olup olmadığı gözlemlenir. Adaylara çeşitli soruların yer aldığı bir kart seçtirilir ve bu konu hakkındaki düşüncelerini ifade etmesi sağlanarak algılama ve ifade yeteneği incelenir. bu süre içerisinde adaya komisyonca sorular sorulabilir. Adaylarda incelenen özellikler şunlardır;

- Konu hakkında bilgi düzeyi (20 Puan)
- özgüveni (20 Puan)
- Kendisinden istenileni kavrama (20 Puan)
- beden dilini kullanma becerisi (20 Puan)
- ifade etme yeteneği (20 Puan)

Mülakat Sınavından başarılı sonuç alabilmek için en az 70 Puan almak gerekmektedir.


Yukarıdaki Sınav aşamalarını başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar bir puan alır ve aldıkları puanlara göre sıralamaya girmiş olurlar. Adayların Asil ve Yedek olarak sıralanmasında etkili olan bu puan şekli adayın KPSS puanının %25i, Fiziki Yeterlilik Sınavının %25i, Mülakat Sınavının %50'sinin Toplamı hesaplanarak Polis olmaya hak kazanırlar.

memur alımı kamu memur alımı polislik başvuru pomem başvuru 29.Dönem POMEM

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
TEB Personel Alımı 12 Şehir İlanı; Lise Ön Lisans ve Lisans İş İlanları
TEB Personel Alımı 12 Şehir İlanı; Lise Ön Lisans ve Lisans İş İlanları
İŞKUR TYP 25-26 Aralık 40 personel alımı başvuruları başladı
İŞKUR TYP 25-26 Aralık 40 personel alımı başvuruları başladı